Στέκια Καλοφαγάδων στις Πέντε Βρύσες

Μόλις 13 λεπτά από τον Λαγκαδά απέχει το χωριό Πέντε Βρύσες.

Η χρονολογία ίδρυσής του είναι το 1937. Αρχικά ονομάστηκε Πέντε Πηγάδια γιατί οι γυναίκες έπαιρναν νερό από αυτά. Μετά από μερικά χρόνια οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν 3 χλμ. ανατολικά από την αρχική τους θέση και άλλαξαν το όνομα σε Πέντε Βρύσες.

Υπάρχει ακόμα ένας χώρος ο οποίος λέγεται Πέντε Πηγάδια και είναι ένας υπέροχος χώρος που αξίζει να τον επισκεφτείτε. Είναι ένα μέρος που έχει πλατάνια γύρω-γύρω και μια γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι. Εκεί κοντά ήταν η παλιά τοποθεσία του χωριού. Οι κάτοικοι κατέβαλαν προσπάθειες έτσι ώστε ο χώρος αυτός να μείνει καθαρός και όμορφος. Είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της γύρω περιοχής.

Ακόμη φημίζεται για τις όμορφες ταβέρνες που έχει και μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν το στέκι των καλοφαγάδων. Στο κέντρο του χωριού υπάρχουν πέντε βρύσες στις οποίες μπορείς να δροσιστείς με το καθαρό νερό τους.

Υπάρχει ένας χώρος με πλατάνια, παγκάκια και πρασινάδα για να καθίσεις και να ξεκουραστείς. Έχει παιδική χαρά για να περνούν όμορφα οι μικροί μας φίλοι. Μέσα στο χωριό υπάρχουν αρκετοί χώροι για ν’ αθληθείς. Έχει 5 γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κ.τ.λ.

Αξίζει μια στάση στην όμορφη πλατεία και στις ταβέρνες τους χωριού για να απολαύσετε την εξαιρετική κουζίνα και τα γνήσια τοπικά προϊόντα.