Γευτείτε το αυθεντικό γιαούρτι Δορκάδος!

Η Δορκάδα είναι προσφυγικό χωριό της Επαρχίας Λαγκαδά. Πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1922, ερχόμενοι από το χωριό Καρατζάκοι της Ανατολικής Θράκης, το οποίο φημιζόταν για τα τυροκομικά του. Στη νέα τους πατρίδα δόθηκε το όνομα «Δορκάς» (είδος ζαρκαδιού), σαν ανάμνηση της γενέτειρας τους. Οι κάτοικοι, ως γνώστες της τέχνης δημιούργησαν μικρά εργαστήρια όπου παρασκεύαζαν γιαούρτι από τα αιγοπρόβατα που εξέτρεφαν οι ίδιοι.

Σήμερα στη Δορκάδα υπάρχουν 7 εργαστήρια παραγωγής γιαουρτιού με παράλληλη παραγωγή και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων. Το πιο φημισμένο όμως είναι το εξαιρετικό γιαούρτι Δορκάδος, με τη μοναδική συνταγή αλλά και το διαφορετικό τρόπο παρασκευής του. Το αυθεντικό γιαούρτι Δορκάδος λόγω έλλειψης συντηρητικών θα το βρείτε μόνο Θεσσαλονίκη και περιοχές κοντά στη Δορκάδα. Παλιά μάλιστα ήταν τόσο συμπαγές που το κόβανε με το μαχαίρι!

Εάν βρεθείτε στον Λαγκαδά μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Δορκάδα -το γνωστό “γιαουρτοχώρι”- και να δοκιμάσετε το “αυθεντικό” γιαούρτι Δορκάδος με μπόλικο μέλι!!! Το ξενοδοχείο LIDO απέχει μόλις 23 λεπτά με το αυτοκίνητο.